färska bilder 30 oktober

Vi började dagen med en skogsprommis innan jag åkte till jobbet. Härlig temperatur och frisk luft! Det blev dessa bilder innan batteriet dog.

134013-231
Texas visar upp sin fina profil!

134013-229
Sniff sniff!

image230
Synd på skärpan, hade kunnat bli en tuff flygbild!

en rolig syn...

.. ja det och ett gott skratt fick jag nyss på rastrundan! Vid en korsning mötte vi en tik som löpte (texas hade känt av henne länge och var superladdad) Jag lät dem inte hälsa till hans stora förtret, jag fick ylande protester. När vi gått några meter så behövde han bajsa men förvillad av tikens goooda doft och hans egen iver så står han och lyfter på benet och bajsar, samtidig som han spanar efter henne!! Det kopplade liksom inte i hans lilla knopp just då! Jag tvivlar på att tiken tyckte det var attraktivt men både jag och hennes husse fick oss ett gott skratt! :D

nattblogg!

134013-227
-Hej jag heter Texas och jag har ingen hals!  - Hej Texas!


Bilden är från september i brist på bra ljus och motivation nu i mulna och disiga oktober!

Nattblogg idag, men tröstar mig med att klockan "bara" är 00.20 nu när vi har vintertid!
Lördagen har ägnats åt jobb, jag på Albrekts och Fredrik på Ikea. Texas har varit på minikollo hos sin kusin Nimbus i Lögdö och haft jätteskoj. Sedan träffade han sin andra kusin Bruce och buset fortsatte! Nu ligger han totaldäckad och gläfser och springer i drömmarnas land!

Vi har bytt Klass mot ett högenergifoder från Royal, det smakar mums tycker Tex. Jag ska försöka ge honom så lite som möjligt i skålen en tid framöver eftersom det snabbt blir ointressant då. Istället får han det som belöning när vi tränar fot mm. Det går bra so far! Den enda "nackdelen" är väl att jag måste använda huvudet för att komma på roliga uppgifter åt honom så han får mat-belöning!! :) Målet är att han ska äta minst 1 L/dag, det blir mycket att hitta på! Han får söka sin mat, komma åt det genom att bryta sig in i tomma hushållsrullar, han har även lärt sig att stänga skåpluckor och dörrar med tassen. Mat i skålen ska införas sakta med så lite mat att den alltid är tom efteråt! Tur att jag är hemma på hans mattider för jag tvivlar på att Fredrik skulle orka fippla lika mycket som jag! Haha!

Imorgon kommer mamma och pappa hit och spacklar i köket åt oss medan jag jobbar, LYX!!! Jag kommer vara evigt tacksam eftersom jag lider varje gång jag går in i köket men ändå inte fått tummen ur!

Nu måste det sovas!

23 oktober

Idag i skogen fick Texas vänta i kopplet medan jag gjorde ett litet personspår, vet inte hur långt men det hade iallafall 2 vinklar med en frolic i mitten och min vante med godis på under en liten gran i slutet. Han är alltid lika förväntansfull och laddad när jag gått tillbaka och säger "Vart är mattes vante?!."Han har bråttom och  är inte jättenoggrann men det beror kanske på att spåret är så färskt. Han kommer alltid fram även om han ångar på som ett tåg! Jag ska testa att låta det ligga lite nästa gång så han får anstränga sig lite mer, måste klura ut nån liten svårighet åxå. Idag hade han iallafall inte så bråttom att han missade frolicen som låg i mitten! Jag hade inte med linan och selen så jag får gå för nära med kopplet, bättre förberedelser nästa gång Elin! Husse får nog följa med och vara spårslut! :D

Nu väntar jag på Fredrik, jag är sååå hungrig!

Lek vid ljustorpsån

134013-225
En mulen dag med Nimbus i Lögdö. Jag gillar bilden och färgerna... och hundarna!

just det...

I fredags köpte jag en kartong Klass färskfoder åt den lille finsmakaren.
Gissa?
Han rynkade på näsan och tittade på mig som om jag inte var riktigt klok. -Äta denhär sörjan?! Det kan du göra själv!

Hoppas de har smakgaranti nu när jag har en kartong...!

Nu är hans pro plan slut snart och jag orkar inte fippla och byta foder IGEN. Trodde att Klass skulle funka bra.

Snapshots och bebisvalpar

Bilderna är tagna med webkameran på datorn

134013-221
Texas sover med sitt älsklingskoppel: -"Snaaaaark...zzzZZZzzzz"

image222
Sekunden senare: -"Va? Vad har jag missat? Sa du nåt? Ska jag få godis?Va?"

Ännu en helg till handlingarna. Jag har jobbat och bott hos mamma o pappa. Fredrik hade killkompisar på besök och jag ville inte störa (Läs bli störd!) så jag och Texas kvartade i Bydalen.

Texas har träffat sin nya kusin Bruce som är en 12 veckors bebis-flatte. Det blev en hysterisk historia eftersom Texas i vanliga fall har energi och glädje för minst 2 hundar så kan ni ju tänka er hur lycklig han var över sin nyfunna kompis!
Han är iallafall snäll och "relativt" behärskad med valpar, lugn kan jag inte skriva. Det förlöpte utan blodvite och jag tror inte att Bruce fått några bestående men! Att Texas är för liten för att umgås normalt med valpar visste jag redan så att han skakade i hela kroppen, skrek och dregglade kom inte som nån överraskning. Däremot tog det två timmar för honom att komma ner i varv efter att de sagt hejdå. Han vankade runt och sökte sin nya svarta "leksak" halva natten och somnade inte förrän han fått gå ut och kissa 3 ggr och jag höll fast honom brevid mig i sängen.
Jag tror att de blir bra kompisar när Bruce är äldre och Texas mognare. Tills dess får de leka under strikt bevakning!!

jobba

I´m off to work.
Vi hade planerat att lägga ett spår i Lögdö åt hundarna eftersom vi har hand om Nimbus idag. Men när man blir inringd så är det väl bara att åka! Tråkigt eftersom det är så fint väder!

 

höstutseende

jag försöker göra lite höstigare här på bloggen men nu ger jag upp, gör en dörrkrans istället!

17 oktober

134013-220
Väntar på varsågod!!

Nu har vi nyss kommit hem efter en uppfriskande prommis i skogen, idag är det fint väder igen!
Tog med korvbitar och körde lite fotgående, det är svårt för Texas har bråttom bråttom! Måste alltid stanna upp och harkla mig så han hoppar tillbaks i position! Jag tycker att han borde koppla tillslut, att om han går vid min sida så kommer man framåt, går man framför så måste man backa och vänta = Det går långsammare! Vi kör bara jättekorta pass så det inte blir tråkigt.
Jag är verkligen sugen på att gå en lydnadskurs nu. Jättesugen!! Jag kan inte hitta nåt passande bara.Goldenklubben har Vardagslydnad eller Jaktlydnad, jag vill ju ha Tävlingslydnad. Jag vill få alla moment förklarat för mig och tips på övningar mm. Jag tycker Brukshundsklubbens utbud verkar bäst, de har tävlingsinriktad grundkurs och tävklingslydnadskurs klass 1-2. Men då ligger det så himla långt härifrån!!
Så typiskt!
Jag tror att lydnad skulle vara nåt för oss, jag som tränat mycket unghästar (inbillar mig att det är lite likt haha!!) och Texas som är uppmärksam och lättlärd och med massa will to please. Just nu är han iofs ganska tonårsbusig men man får väl ta det för vad det är och fokusera på enkla saker tills han mognat lite.
Jag hittade iallafall en viltspårskurs som jag väntar på att fler ska anmäla till så den kan startas. Det blir nog också kul.


Jag blir alltid så full i skratt när tvreklamen för bredbandsbolaget går (där det ringer på dörren) Texas som oftast sover när vi ser på tv far upp som ett skott och ser superförvånad ut haha!! Han ser så rolig ut!

Nej nu ska jag fortsätta med lite städning.

Vacc hd/ad och ögon!

Har nyss pratat med djurkliniken för tidsbokning och det var inte så lätt som jag trodde att få en tid.
Vaccinationen är drop in så det är inget problem men ögonlysning går tidigast att göra 23 november och höftledsröntgen var det flera veckors väntetid på! Ögonveterinären kom upp från Västerås och var ofta fullbokad redan långt innan så det bokas nu. Men att röntgen skulle vara så svårt att få tag i tid till trodde jag inte...
Det tyckte dock inte sköterskan var något problem då resultatet blev bättre när de vuxit och musklat på sig lite. Hon rekommenderade röntgen från 14 månaders ålder tidigast. Hmm.. Vi får väl se när vi får tid. Nu är bara frågan hur vi ska göra med vaccinationen. Hon tyckte inte att vi behövde vaccinera nu om vi inte skulle på någon utställning, det ska vi ju inte. Och om något skulle dyka upp så kan man ju drop in vaccinera. 
Gud vad svårt. Jag vill ha allt avklarat och få svar på att han är hel och frisk, helst NU!

Annars så mår vi bra, Texas äter dåligt som vanligt men har energi till tusen ändå. Jag mätte honom för skojsskull i lördags och han var 57-58 cm hög, ganska pluttig alltså och jag tippar på att han väger strax över 30 kg. Dvs ingen jättegolden! Men om han bara skulle pilla i sig lite mer käk så tror jag att han skulle runda på sig fint. 
I morse åt han frukost redan vid 9 vilket är väldigt ovanligt för honom, han brukar oftast inte vilja ha nåt före 12. 
Nån som har tips på hur man får sin hund att äta (och vilja äta) sin mat så blir jag väldigt glad om ni vill dela med er! 

Nu ska jag ner på stan en sväng!


 

fint väder!!

Idag är en riktigt bra dag, vaknade och var pigg, fick ett fint brev av en kär vän på posten, gick härlig prommis runt sidsjön och ska nu dricka kaffe!

Fortsättning följer.

Första snön

134013-218
Tagen utan blixt från vårt sovrumsfönster.

134013-217
Hösten - värmeljusens tid! Såå Mysigt att ha balkong nu, vi har ljung  och enris i lådorna och alltid lyktan tänd på kvällarna!!

Japp igår yrde flingorna, härligt!! Det känns bara mysigt även fast jag vet att det kommer dröja länge innan vintern är här på allvar.  
Tidigare igår var vi i Lögdö och andades den friska luften, Texas badade i ån och verkade inte alls tycka att det var kallt, bara skönt som alltid! Nimbus som inte är en badvovve kunde inte förstå varför Texas utsatte sig för något så fruktansvärt alldeles frivilligt!

Idag ligger snön kvar, iallafall på den här sidan av stan. Vi började med en lång prommis i den bitande kylan. Nu är det dags att ta fram långkallingar och vinterjacka. Ska plocka ner mina sommarkläder snart. Nu pågår uppdrag tvättning. En viss liten golden hade en dags dålig mage som innebar kräks på mattan och andra mindre trevliga saker i onsdags, då fanns såklart inga tvättider. Nu är magen iallafall bra och det är det enda som spelar nån roll!

Jag har sökt ett jobb idag som jag önskar att jag kunde få. Normala arbetstider och lediga helger. Jag är sååå himla less på handelsbranschen nu.  Håll tummarna!!

Avslutar med en badbild på snyggingen!!
134013-219
Sista badet för i år??

Lista


Ett litet test som nybliven ettåring!!


Vad heter hunden?

Waterfreak´s Perfect Player "Texas".


Var är hunden född?

Waterfreak´s Kennel i Norrköping


Hur många halsband och koppel har hunden?

2 halsband, ett reflexhalsband, 3 koppel och 2 retrieverkoppel


Hur ser hundens förhållande till vatten ute?

Det hörs väl på namnet? Vattengalning! Badar gärna och mycket!


Har hunden några "kläder" (täcken eller liknande)?

Nix, en reflexväst men det räknas ju inte!


Har hunden något speciellt kännetecken som skiljer den från andra hundar av samma ras/färg?

Nej


Vad är/skulle vara den bästa belöningen hunden kunde få?

Massa uppmärksamhet och lek, favvoleksaken just nu är ett koppel och nallarna Ove och Britt-Erik.


Vad är det bästa hunden vet?

Busa i skogen, bada, leka med andra hundar och bli kliad och pussad.


Vad är det värsta hunden vet?
Hårfönen är inte så rolig.


Har hunden någon alldeles speciell egenhet?
Han grymtar och gruffar, gör mycket ljud i allmänhet, flåsar högt när han är glad, busknorrar och snorkar! Men han skäller aldrig.


Något hyss som hunden pysslar med?
Hmm... Nåt måste jag väl kunna komma på! Han är väldigt petig med maten.. om nu det är ett hyss!


Var sover hunden på natten?
Nedanför/ i vår säng. I sin biabed.


Vad får hunden för foder?
Pro Plan Performance


Hur reagerar hunden när den får några dagars vila?
Han blir rastlös inomhus och taggad utomhus!

Vad tror du skulle vara hundens drömtillvaro?
Bo på landet med vatten runt knuten, han skulle bada dagligen från det att isen försvunnit tills den kommer tillbaks!


Hundens favoritgodis?

Frolic, korv, skinka eller leversnittar.


syrror o brorsor!

134013-216

GRATTIS TEXAS 1 ÅR!!

134013-215

Grattis vår älskade hund!!!

7 oktober

134013-211

Idag har varit en konstig dag, tiden har inte alls räckt till. Planen var först att gå på mittnordenutställningen och kolla på fina retrievers, det insåg jag snabbt att jag inte skulle hinna göra eftersom Fredriks föräldrar skulle hit på middag kl 17. Så det fick prioriteras bort. Istället gick jag en härlig lång skogsprommis med Texas i höstvädret. När jag kom hem så

pysslade jag i godan ro med ett litet höstarrangemang, sorterade tvätt och städade på balkongen, bakade kladdkaka och så. Helt plötsligt var klockan efter fyra och jag hade varken dammsugit eller torkat golven, inte förberett maten eller fixat mig själv!! Jag hade helt enkelt tänkt att jag skulle ha så himla mycket tid när jag skippade utställningen så jag tittade inte ens på klockan!

Jag dammsög och torkade golven, hackade alla grönsaker till maten, dukade bordet, duschade och sminkade mig, och gjorde sista piffet på ca 40 minuter. Alla som känner mig vet att jag är ganska seg så detta är nog mitt personbästa någonsin!


Maten blev väldigt bra, jag gjorde kycklingfilé med hackad vitkål,ananas färska champinjoner, paprika gul lök och vitlök i en sås med ananaschutney och ris till. Mums blev det! Till efterrätt blev det kladdkaka med vaniljglass, en klassiker!


Nu kommer en vecka med bara 2 jobbpass, hoppas på fint höstväder och en golftur. Jag ska även göra ett litet fotoprojekt som jag ser fram emot!


Texas fyller ett år på tisdag så det börjar bli dags att fundera på höfledsröntgen, inte än men snart. När är det bäst att göra egentligen? Det står att man inte kan göra det tidigare än vid ett års ålder men bör inte göras förrän vid 15-18 månader...? Jag håller iallafall tummarna att hela kullen ska få bra resultat. Fy vad ledsen jag skulle bli om höfterna är dåliga... Usch jag vill inte ens tänka på det.

Det jag däremot vill tänka på är hur mamma och pappa har det i Turkiet, de landade tidigare idag och hade varmt och skönt!!


5 oktober

Vad är fel med min blogg egentligen?! har inte kunnat blogga på en vecka säkert. Nu försöker jag igen!

Idag startade jag dagen tidigt, klockan ringde 7.10 och jag studsade upp (nja) till en fin höstmorgon, lönnen utanför vårt vardagsrumsfönster riktigt lyste! Hamnen var disig och solstrålarna silades igenom, fint!

Jobbade 9 timmar och sedan hem och lagade god lax med pepparrotssås. Nu har vi ätit glass och kollat på Evan den allsmäktige, ganska rolig. Jag är såå trött, har inte sovit normalt sedan jag började läsa min nya favvoförfattarinna Lotta Thell, hon skriver väldigt bra och målande om sitt liv som heroinist, fruktansvärt hemskt. Jag har läst till halv fem på mornarna och tvångssläckt lampan eftersom jag börjat halv tio. Nu har jag bara lite av sista boken kvar.... Jag rekommenderar dessa böcker till alla.

Nu kommer 2 bilder från i morse!

134013-208

134013-209

2 oktober

Inget bloggat på ett tag, varken tid eller inspiration har funnits.
Dagarna går och hösten är här på allvar nu, skönt! Jag hoppas på en lång och mild höst som blir totalvinter med kyla och massa snö i mitten av november! Helst ska våren komma i mars och sommaren i början på maj!
Nåväl, jag jobbar lite för lite för att kalla det för lagom men det går ändå, det finns inte många jobb att söka så jag är kvar på Albrekts tills vidare.

Idag är lilleman 11 månader och 3 veckor. Ofattbart att tiden kan gå så fort, det var ju nyss jag fick mail från Annette där hon berättade att valparna kommit och att det fanns en ljus hane till oss! De senaste 12 månaderna måste ha susat förbi snabbare än alla andra månader!

Jag har fått en sprillans ny kusin, Anton ska han heta! Vi hoppas kunna hälsa på honom snart!
Till helgen är jag helt ledig, på lördag hjälper vi Jennie och Rille att flytta in i sitt hus, lyllos dem! Jag vill åxå ha ett hus! På söndag ska jag på





134013-207

134013-206