från vår minisemester!

Här kommer bilder från vår trevliga minisemester med syster och Andreas på Brämökalven, en jättefin ö som ligger i sundet vid Brämön utanför Sundsvalls kust. Vi började med att käka trerätters på Resturang Lörudden där Andreas jobbar, vi fick svingod mat! Husets strömmingstallrik till förrätt, rimmad pocherad torskrygg till varmrätt och kaffe och praliner till dessert. MUMS!!! Öl och vin till såklart ! Sedan åkte vi båt ut till ön på nattkröken, tur att jag druckit några glas eftersom jag tyckte det gick fort... :) Vi spelade poker och tog (ett ofrivilligt dopp beroende på ett dumt vad) ända till halv 5 på morgonen då vi somnade gott i den varma och mysiga friggeboden. På lördag gick vi på sightseeing och fick se världens finaste himmel och även den fina fyren mm. Hem och åt sill till lunch. Sedan tog vi en båttur till Brämön på kvällskvisten, vi åkte till Norrhamn och kollade på det fina kapellet och idyllen som liknar Saltkråkan. Det guppade ganska mycket men det var roligt ändå! Jag fick köra båten som har en 100 hästars motor, det var himla skoj! Sedan lagade vi god mat och spelade ännu mer poker och sällskapsspel. Meningen var att vi skulle åka hem på tisdagen men det blåste sjukt mycket (24 m/s) så vi fick helt enkelt stanna en extradag, inte för att jag klagar, det har varit skitmysigt! Vi hoppas få följa med till sommaren igen!

Texas som varit hos sin farmor och farfar och "kusin" Nimbus har haft det jättebra! Han har ätit väldigt bra vilket syns, man kanske ska skaffa en till för att få matkonkurens!? haha!



134013-173
Syster Emma och jag i blåsten och regnet på tisdagen

134013-172
Emma, Andreas och öppna havet mot Finland

134013-171
Jag älskar himlen på dessa bilder

134013-170
F och A på klipporna

134013-169
Fredrik åker båt i kvällsolen

134013-168
Rosor på kinden

134013-167
Prommis

134013-166
Fyren

134013-165
Dramatiskt svartvit, regn i horisonten.

image175
Solglimt

134013-174
Texas attackerar sin allra roligaste leksak - kopplet!

Helg igen

Otroligt vad fort tiden går utan att man gör nåt speciellt, dagarna bara flyger förbi!
I torsdags hälsade kusin Ellen på oss och vi åkte till Sidsjön och fikade i växthusen som jag varit i så mycket som liten när pappa jobbade där, så roligt att se hur det ser ut nu! Jag fick några flashbacks trots att ingen odling bedrivs där längre och alla odlingsbord var borta. Jag minns att jag gick där bland alla blommor och facinerades över vindruvorna på vinrankan, majskolvarna och inte minst kollade jag med fasa i råttfällan!!
Åk dit och fika goda mackor av hembakt bröd, man kan spela krocket och boule där också!
På kvällen var vi på fotboll med Rille och Jennie, pappa hakade också på, jag vidhåller att giffarna borde ge mig gratis årskort eftersom de aldrig förlorat när jag suttit i publiken!!

Imorgon åker jag och Fredrik med Emma och Andreas till hans familjs stuga som ligger på en ö utanför Sundsvall, det ska verkligen bli supermysigt att komma dit. Åka båt och käka räkmacka på Lörudden, grilla och spela spel, bada i badtunna!!Jag hoppas och håller tummarna att vädret blir bra och att det inte blåser massor. Jag är inte åkrädd i båtar, men jag har ju iofs aldrig åkt med Andreas! haha! Texas får vara hos sin farmor och farfar i Lögdö, han kommer ha såå skoj!

Idag har jag och Texas latat oss hela dagen, jag har legat i soffan och sträckläst Camilla Läckbergs Tyskungen (Rekommenderas till alla som vill läsa en spännande bok som inte går att lägga ifrån sig) och druckit kaffe och smaskat på godis, Texas har legat nedanför mig och gnagt på sitt lördagsben och sovit massor!
Vi har gjort saker varje dag och han har varit med från morgon till kväll så det behövdes verkligen en lugn dag. Eller iofs, han sover väldigt mycket på balkongen, se bilder nedan!

Nu kommer lite nya bilder, uppdatering på tiskväll!

BILDERNA RYMS FORTFARANDE INTE!! Jag vill bara förtydliga att jag inte knäpper vänsterställda bilder!!

134013-163
Vinrankan är kvar i taket!

134013-162
Ja, himlen var sådär blå!!

134013-161
Usama? Nej, Texas som svalkar sig under en blöt handduk!

134013-160
Ellen spelar krocket!

134013-159
Jag oh Jennie på Gifmatch, de vann, vi surrade mest! Rille, F och pappa ovanför.

134013-158
Paschan i skuggan av ett äppelträd!

134013-157
Fredrik tycker om fika!!

134013-156
Söta, fina Ellen!!

134013-155
Texas sover allra helst på balkongen med den norrländska brisen i pälsen, här har jag lagt över honom en kall blöt handduk, det var så varmt!!

Utan kaffe i 2 dagar försmäktar jag på denna ö.

image152
Detta är vår balkong, det är nog det jag saknat mest under tiden vi bodde i Vasastan.

image153
Texas gillar också balkongen, han sover ofta där, eller så spanar han på barnen på dagiset på andra sidan gatan.

Idag har vi varit på Alnö, Spikarna och Vindhem, solen sken och vi hade med oss sallad. På spikarna blåste det lite så vi förflyttade oss efter 1½ timme. På Vindhem låg vinden på från ett annat håll och det var lätt att hitta lä. Vi stannade där och solade ganska länge.
Texas har badat och nosat efter goda pinnar, första gången i saltvatten så nu luktar han hav i pälsen.

Efter flera timmar i sol och blåst fick jag en huvudvärksattack. Alla kaffedrickare vet hur det är! Jag och Texas stupade i säng direkt när vi kom hem, sov som stockar i en timme (med linserna i och bikinin på, Texas på rygg med tassarna i vädret, se bild) Efter massa kaffe och en ipren är jag mig själv igen! Det märks tydligt att F inte är lika beroende som jag! Nu är han och vinner pengar till mig i poker, ja, jag ska få den eventuella vinsten!
Själv ska jag bygga ihop ett klädskåp utan hjälp av skruvdragare, hur många svordomar kommer det sluta på innan jag är klar?

image154
En slagen hjälte

Texas semesterbilder

Här kommer några bilder från den senaste veckan, tyvärr funkar det inte att bredda textfältet så de liggande bilderna ser avkapade ut på högersidan.

134013-151

Galopp i vattenbrynet

134013-149

Spanar på nåt spännande

134013-148

God pinne som flöt förbi

134013-147

Texas i starkt solljus, 10 månader ung

134013-146

Jagis i Ljustorpsån

134013-145

Fina Nimbus på en bro i skogen

134013-144

En blöt och glad collie

typiskt!!

Nu när jag äntligen har tid att blogga så funkar det inte att posta bilder!!
Efter en hektisk förra vecka och helg så har dagen ägnats åt städning och tvätt, sånt som inte så ofta prioriterad känns det som. Iallafall inte nu på sommaren!
Meningen var att vi skulle ha ett möte med kvartersvärden idag angående tapetsering av hall o vardagsrum, fixning av kran i köket och lite annat i badrummet (våra önskemål!) Men så ringde de imorse och meddelade att kvartersvärden var sjuk... Typiskt, vi som tackat nej till både kräftskiva och fika på stan med Jennie pga detta. (Nytt försök sön-tis emma o andreas, nytt försök i veckan jennie!!

Imorgon ska jag jobba lite, känns ganska bra för nu har jag varit ledig länge. Jag vet nu att jag inte vill ha detta jobb men kommer jobba medan jag söker annat.

Jag hoppas kunna vara med på ringträning med Tex på torsdag, det skulle vara sååå nyttigt för oss båda! Vi tränar lite själva och det känns bra men det är ju helt utan störning så det räknas ju knappt!
Texas äter lite bättre nu vilket känns bra för allt hull han byggde upp i juli försvann efter denna matvägran. Pälsen kommer så sakteliga, han får bara mer och mer färg!
Vi tränar lite med dummy och det tycker han är ganska roligt, inte superkul så vi tar det lugnt och försöker bygga upp intresse. Han hämtar gärna andra saker men dummyn smakar inte så gott som kopplet tillexempel!

Jag har inga bilder från lägenheten att bjuda på, jag vill fixa och måla först! Vi trivs bra och jag har knappt ägnat lkpg en tanke alls. Det känns lite som att vi är här på semester fortfarande!

Nu ska jag fixa naglarna, man kan ju inte ha hur ofixade naglar som helst när man ska sälja dyra smycken!
Gör ett nytt försök med bildblogg imorrn!

ingen fart på bloggen

Nix, inte nu iallafall!! Jag har kompisbesök och ingen tid över för datorn alls.
Bilder finns men måste fixas med så de ryms i bloggfönstret. Vi har anmält till ssrks inoff i september, ringträning behövs snarast!! Vi övar att stå fritt med blandade resultat... traven går bra utan störning, skulle behöva ett gäng söta tikar brevid som träning!

I övrigt så lyfter lille herr Texas på benet OFTA nu!! Det är så sött för han lyfter det så himla högt! Och skvätter och skvätter, inga rejäla "kissa tills jag inte är kissnödig längre-kissningar" utan skvätt skvätt på varje plätt som luktar spännande. Han äter även extremt dåligt och jag kallar honom för vinthunden för han ser så smal ut över magen... om han ska växa till sig behövs MAT, sist tyckte ju domaren att han var för liten.

Han går ofta i sin egna lilla värld och drömmer om tikar tror jag!  Han busar och låtsas att han inte hör när jag ropar på honom ibland, men han sticker inte ifrån mig så vi tar det lugnt, inget tjafs, det är en period i livet bara!

bye for now!

GRK Open Show 4/8 07


134013-136

Domare:  Helene Strömbom, Kennel Rossmix


Niomånaders hanvalp av fin typ. Bra huvud och uttryck
Fint pigment. Bra rygg. Kort och kompakt.
Bra vinklar fram och bak. Välver ngt i länden i rörelse.
Väl presenterad.


mycket har hänt sedan sist!

.. inte minst så har vi blivit norrlänningar igen!! Flytten gick smärtfritt men det var jobbigt!
Nu är vi relativt installerade på Södermalm här i Svallet. Vi har varit på minisemester i stugan sedan i lördags, vi har haft toppenväder med mycket sol och bad och god mat. I Fredagskväll var vi tillsammans med Rille och Jennie på trevlig middag hos Pontus och Lina, supersmarrig mat och trevligt sällskap, nästa gång är vi hos oss!

Rolig bild på Pontus som berättar hur Lina är inställd till att spara saker, allt ska kastas!!

I lördags tog vi oss till Ånäsparken för Goldenklubbens Open show, det gick sissådär för oss. Texas var mest intresserad av de andra hundarna på området om jag säger så! Bild och kritik kommer!

Nu bjussar jag på blandade bilder från våra dagar i stugan, Texas var i paradiset med bad och bus hela dagarna!




Nu är det läggdags snart, tidig start imorgon med massor att göra här hemma, att flytta är ingen lek!