ledig dag

Idag är jag äntligen ledig, så skönt!! Roligt att det känns som sovmorgon när man vaknar halv tio, vilket skämt till sovmorgon hade jag sagt för inte så länge sedan! Då räknades bara allt efter 11 som sovis!
Dagen ägnas åt att tvätta skor (?!) och sofföverdrag, lika bra att göra det nu när vi har dessa 2 gigantiska maskiner, tänk om det bara är vanliga små på granvägen 15? Hur det ska gå för oss som oftast samlar på oss tvätt och sedan kör 6-8 megatvättar för att det är så sjukt tråkigt! Alla mattor ska tvättas innan flytten säger jag bara!

Nu sitter jag och har ont i magen efter 3 koppar svart kaffe och kanske ett halvt kilo körsbär. Jag och Texas var på "vårt" lilla berg igårkväll när husse spelade tennis, tanken var att vi skulle träna med dummy men varken Texas eller jag var speciellt sugna så jag plockade körsbär och han rejsade runt och gjorde det han ville. Han fick även ett kvällsdopp, det var väldigt uppskattat, han lade sig ner i vattenbrynet och bara myste! Fick inte med det på bild tyvär.

Idag håller jag mina tummar för våra vänner Rille och Jennie som lagt bud på ett hus! -*hoppas hoppas*

Bilder från gårdagskvällen:

image118
Mys i solnedgången!

image119
Glad efter att ha letat efter en frolic i högt gräs i ca 2 min - och hittat den!!

image120
Blir det bra såhär matte?

image121
Lipsillen

image122
Zoomad, eftersom jag envisas med att inte ha blixt så är den suddig...


image123
Vi från vår bästa sida... vi är nästan lite lika tycker jag haha!

image124
Nu hoppar jag!!!

image125
Lååång hals!

image126
De supersmarriga körsbären som jag plockade igår på berget, det fanns hur mkt som helst, hallon också men jag hade bara en bajspåse i fickan, en oanvänd såklart!


på äventyr i blåbärsskogen!

134013-116

Igår var jag och Texas ute i skogen och plockade blåbär, vi tränade även lite apportering men eftersom vi var själva hade vi ingen kastare. Jag ska beställa dummys från nätet men hittar ingen bra sida, jag vet inte heller vilken vikt/storlek som är bäst för oss. Tips mottages tacksamt! Han har verkligen börjat fatta galoppen nu och jag kan tillrättavisa honom på ett bättre sätt nu när vi tränat lite. Det som är lite svårt är avlämningarna, han sätter sig fint vid min sida men släpper sedan dummyn, jag stoppar in den i munnen direkt och berömmer massor men så fort jag ska ta den så spottar han ut den innan det är dags.. Blir till att träna inomhus tror jag! Dummyn jag har nu är för liten också så jag tänkte iallafall köpa 2 st.

Jag fick ihop nån liter blåbär så igårkväll blev det pannkakor med blåbärssylt och glass! Mums!
Idag har vi haft lägenhetsvisning igen, känns lite trist att lämna denna fina lägenhet med öppenspis som jag älskar, men vår nya blir nog också bra när vi fått in våra grejer och målat lite.



en till rolig bild!

Efter flera timmars jobb, lite apporteringsträning med Texas och frosseri av smågodis fastnade jag i telefonen med lillasyster Emma, här kommer några bilder till dej gumman!
Nu ska jag ta mig ett välförtjänt glas rött vin och fira att jag bara har 7 arbetspass kvar i lkpg, F ska fira att han bara har 5 pass kvar, tur jag köpte en låda vin för det är en trevlig grej att fira!!



Don Corleone
134013-113

Denna bilden tog jag för några dagar sedan, han sitter på sin utkiksplats i sovrummet och har precis fått ett vomben att smaska på. Han väntar på ett varsågod, men det ser ni nog!! :D

till syster emma!

image108

image109

texas 9 månader och 2 dagar!


Klicka på bilden för att förstora!

äntligen lite sol!

Jag funderar på att anmäla oss till Open Show i Sundsvall 4 augusti. Frågan är om han har tillräckligt med päls då... Jag snaggade ju av bak och framben för ett tag sedan men det har ju kommit ut mycket på några veckor, det är mycket fylligare nu! Om han kunde odla lite mer på 3 veckor så vore det bra för han är ju så fin och maffig i kroppen nu! Nu tävlar han ju som junior så det blir ju större konkurens och säkert fler deltagare vilket är roligt!
Domaren är Helene Strömbom från Kennel Rossmix. Det skulle vara roligt...! Sista anm.dag är 12/7

Jag ska fixa en uppställd bild så ni får se hur han ser ut nu när han är 9 månader fyllda!

nya bilder

Här kommer några bilder från i tisdags då vi tränade apportering.
Helgen har passerat i rasande fart, regn och jobb kan det sammantaffas med. Och torkning av Texas X antal gånger!!
Nu ligger han mätt och belåten och dödar sin nya kompis, gosedjuret råis som är... Ett rådjur... i ca 5 minuter till!

image98
Detta är nytt, jag gör mig ingen brådska in till matte. Bada är ju så skönt!

image97
Jag badar ju matte, varför står du där och ropar på mig?

image99
Roligt att leka med syrrorna Diva och Gärda!

image100
Bus med Diva

image101
Jag är större än dig, och starkare. Uppfattat?

image102
Söderköping, känner ni igen er mor och far?

image103
Vid kanalen låg det fina båtar. Hade vädret varit bättre hade vi tagit en glass på smultronstället!

matvanor och linjetag

Annette: Detta är fodret!
Tror vi betalade 539:- för 15kg på djurmagazinet.

Efter gårdagen har jag blivit inspirerad att ta tag i apporteringen. Idag har jag kört några linjetag som gick finfint! Lättare att komma till matte när inte hans älskade gammelmatte står brevid och lockar! Ska ta med F ut i skogen så får han vara kastare i helgen.

Under skogsprommisen nu så smaskade han i sig något som bara kan ha varit kattskit med tanke på stanken. Hoppas magen håller...

Ikväll kommer bilder om det fastnade några busvalpar på kort igår!


Texas snart 9 månader

Dagarna går och jag hittar inte så mycket tid åt bloggning. Texas är snart 9 månader och en riktig kille nu, ingen liten pojke utan en tuff kille med världens största hjärta!
Vi tränar trick och går prommisar, han har blivit riktigt duktig på att hämta saker när vi leker och han bär gärna saker i munnen, mer nu än tidigare. Vi ska på apporteringsträning med valpsyskonen imorgon, det så bli så himla kul att träffa dem igen och se hur de utvecklats! Det blir även lite avsked eftersom vägen är lång mellan norrland och östergötland men vi kommer med största sannolikhet att iallafall åka igenom norrköping och då svänger vi in hos Annette och visar upp vår stolthet och träffar Texas mamma och bror!

Jag längtar till hösten då vi ska köra igång med kurser, jag har redan siktat in mig på en viltspårkurs som grk medelpad håller, det skulle vara kul att bli godkänd i anlagsklass. Jag är även sugen på att ställa ut honom när pälsen är fin igen, jag tror han kommer bli en ståtlig snygging med färg! Jag ser hur han har blivit mörkare på huvudet och över ryggen, på magen är han fortfarande lika vit och söt som när vi fick hem honom! Jag hoppas att nosen håller sig svart och fin som den är nu. Open Showen är 4 augusti i v-norrland och har han päls så är vi där!
Även i oktober är det utställningar så vi får se hur det blir, det skulle vara jätteskoj!
Jag ska hålla ögonen öppna för lydnadskurs, det tycker jag verkar jättekul. Sundsvalls brukshundsklubb verkar ha bra kursutbud så där kommer vi säkerligen hänga en del!

Könsmognaden har vi inte märkt så mycket av, inga tendenser till att rymma. Han hukar fortfarande när han kissar, det kommer säkert i slutet av sommaren skulle jag tro. Han är lagomt försynt och har hittat sin roll i vår lilla familj. Han är som mest nöjd när han får ligga i vår säng mellan oss och bli kliad på magen. På nätterna sover han helst i sin biabädd i sovrummet, jag trodde att han skulle leta sig ut i hallen i början av sommaren när det var som varmast men han är helst på en armlängds avstånd från oss. Enda gången han inte sovit med oss är 2 nätter i Sundsvall hos mamma o pappa då han självmant sov uppe i hallen och vi nere på bottenvåningen. Jag tror att han ville ha koll på både oss och mina föräldrar!

Jag kan sammanfatta genom att skriva att man kan aldrig förstå lyckan med att ha en hund förrän man har en alldeles egen!


Här kommer några gamla favoriter!

image90
Här är Texas precis hemkommen och har somnat med huvudet under min arm!! Jag var sååå lycklig precis här!


image91
Jag och Fredrik var mer på golvet än nån annanstans den första tiden!


image92
Stora vida världen är ganska jobbig att upptäcka för en 9 veckors valp!

image93
Tuff liten sjöman!

image94

Fåglar är roliga att se på!

några bilder

image87
Hörrni!! det finns blåbär här!!
image88
Jag tror jag lägger mig och smakar lite!

image89
Härlig kvällsprommis!