Livet som golfhund

Med en husse som är en inbiten golffanatiker så medför det viss kompetens som kanske inte förväntas av en retriever som ju är en stötande och apporterande fågelhund.

Bland annat kan han "Sök golfbollen" Det kan vara vilken boll som helst (bortslagen av nån stackare) när husse tycker att bollförrådet börjat sina så skickar han ut Texas på allmän bolljakt.
När han hittar en boll markerar han genom att stå stilla och vifta infernaliskt på svansen, eller om han är på bushumör, ta bollen och lägga sig på fairway och rulla på den.
(Han kan också konsten att hitta husses bortslagna bollar om han mot all förmodan skulle råka få en felträff hihi!!)

Han kan hämta bollar som ligger i vatten om det inte är för djupt. Stoppa ner huvudet gör man bara absolut nödfall, istället ställer han sig med ryggen mot stranden och drar upp bollen med en framtass tills dess att den är i upplocksbart läge. Han har hur långt tålamod som helst med detta.

På golfbanan är det inga problem att gå fot, sitta tyst eller strunta i diverse sjöfåglar.

Ja, husse har ju fickorna fulla med frolic, man får gå en lång prommis, jaga bollar och bada då och då. Livet som golfhund är inte illa!


Sitter lugnt i greenkanten och väntar medan det puttas.


Väntar tills husse slagit ut.


Nästa hål, here we come!!


Ögonen på bollen!
(såklart slår han inte bollen när Texas är framför!!)


Sen blir man såååå trött!




hoho, sommaren??

Vart är du?
Jag sitter hemma med en nackspärr from hell och saknar sommare vi nyss hade. Det var ju underbart, varför klagade jag på värmen? Jag är så glad att jag inte har semester, tror jag skulle ha lite väderfrossa då! Förhoppningsvis kommer värmen till veckan igen! Mina fina pelargoner på balkongen blommar så fint helt utan uppskattning, nu vill man ju inte sitta där! 13 grader och regn-blåst är ingen höjdare!

Visar er lite sommarbilder från slutet av juni istället!



Vår fina kille


Sötplupp


På första tee på Timrå GK en fin kväll. Väntar på att husse ska slå ut!

Nu är det helg!!

Tack för gratulationerna till vår förlovning! Efter 7½ år tillsammans var det på tiden! ♥


Mina två favoriter myser i fåtöljen!

Texas är en riktig knähund som gärna sitter eller ligger i knät trots sina dryga 30 kg! Det tycker jag är sååå mysigt! :)

Ännu ett exempel på detta, fca 1½ år sen, middag hos oss. Bild
jennie77.blogg.se

Denna vecka har vi haft otroligt varmt, jobbet till trots tycker jag att vi kunnat njuta av värmen ändå, igårkväll badade vi i Sidsjön. Det var nog nära 25 gradersstrecket och jätteskönt! Hoppas vi får fler såna dagar!


En slemmig Texas som badat i Ljustorpsån i tisdags, där var det lika varmt i vattnet!


Badpojkar i Ljustorpsån.

Trevlig helg