ledig måndag!

134013-204
Mys i blåbärsriset

Efter sovmorgon så körde jag i gång med städning och fix hemma. Jag försöker plocka i ordning allt som ligger och skräpar utan att ha en plats här, mkt som bara har legat i klädkammaren ända sen inflyttningen. Tror jag ska sätta upp gardiner i vardagsrummet trots att jag inte ville det i början eftersom det är så fina fönster och utsikt. Hittade en gardinkappa jag hade i Ryd för 3 år sedan men som måste tvättas, upptaget i tvättis såklart! Tänk vad skönt att ha en egen tvättmaskin!! Det får bli en annan gång.
Jag söker efter upphängningsgrejen till väggstereon som fortfarande ligger på sideboarden och skräpar men den är spårlöst försvunnen... Gardinstängerna är också borta!

I morgon ska jag mamma och lillasyster till Pärlfabriken (tror jag det heter) och pyssla mellan 18 och 21.30. De har massa olika pärlor och berlocker, kedjor och vajrar och lås. Man betalar för det man använder och det är tydligen bra priser. Det ska bli jättekul! Jag lägger upp bilder om jag får till nåt fint!!

Igår gjorde jag en asgod morotssoppa, riktig höstmat! Här kommer en ungefärlig förklaring:

Ett gäng morötter typ 10 st
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
En bit färsk ingefära
En bit purjolök
Buljong höns eller grönsaks.

Hacka grönsakerna och fräs i smör, lägg i vitlöken och ingefäran mot slutet. Koka buljong och lägg i de frästa grönsakerna, koka tills morötterna mjuknat och man kan hacka sönder dem.
Mixa till en slät soppa med en stavmixer. Späd med mer buljong om det behövs. Tillsätt matlagningsgrädde och kryddor om det behövs. Servera med gott bröd och toppa soppan i tallrikarna med färsk oregano. SVINGOTT!!

Ikväll ska vi se Parfymen, tror den är spännande. Nu är det snart Idol!


Blåbärsblad

134013-201

jolly Jumper

134013-200

Såhär glad blir jag när matte gömt sig och visslar på mig i visselpipan, jag flyger över stock och sten!!

Höstdag

134013-198
Nån som kan motstå denna blick?!

Idag är jag ledig och har städat lite, tvättning blir ikväll. Vi ska åka till Bosvedjan och hälsa på mina kusiner, tänkte baka nåt gott att ta med.
Vi har fått kostnadsförslag på bilen idag. 2700 utan dragkrok 4700 med ny dragkrok. Vi behöver ju ingen men den är reggad som en med så det kan bli krångel om den saknas.. Vet inte hur det blir men 2700 låter ju mer lockande!

Avslutar med en huvudbild på snyggingen, inget bloggsug idag

image199

dagens rapport

134013-193
I morse på prommisen, så synd att jag inte fick detta kort en nanosekund senare så man ser hoppet tydligare för det var så fint!

En riktigt härlig och frisk dag har det varit här i svallet idag. Blå himmel men tyvärr lite blåsigt. jag har jobbat några timmar på Albis, det hände inte mkt. 18 hämtade Fredrik mig och vi åkte till Lögdö och fick middag hos Fs föräldrar. Vi har fortfarande inte lagat många mål hemma.. tyvärr känns det som faktiskt för vi har inte bott in oss, eller iallafall inte jag känns det som. F har bott in sig iochmed att vi nu har allt inom teknikens under känns det som, trådlöst och allt vad det är... hmm jag bryr mig mycket lite! Jag är iofs glad att kunna surfa i soffan men bildredigering som jag gillar är omöjligt eftersom vi inte har nån mus inkopplad än och touchpaden går inte att fixa med annat än i nödfall.

Igår var vi bjudna på middag hos E o A som jag skrev om tidigare. Allt var äckligt gott och vi rullade därifrån på nattkröken! Vi spelade en omgång Buzz, Yours truly vann såklart!! Jag är jävligt vass haha!!
Texas var såklart med och blev bästis med en stor nalle som han släpade runt med och tillsist somnade på. Hans kväll var med andra ord också lyckad! Hans nalle Ove och den lite mindre Solveig har börjat stinka efter att ha varit i Texas våld ett tag nu. Han är så söt som tar med dem från rum till rum, tom ut på balkongen ska de!

image195
Inte dåligt va? Mums!!

Besiktingen av Opeln, ytterst sällan kallad Guldpilen, gick som förväntat. Åt helv... Det blir dyrt.
Fel på "spindelleden", fel på "krängningshämmaren" fel på dragkroken, nån spricka eller nåt. Och fel på positionslyktorna. Roligt va? det måste ju fixas inom en månad åxå. SUCK. Jag tippar på 700 i lön nu eftersom jag jobbade 3 timmar i augusti.

Jag avslutar med en söt bild på Texan, bland sommarens sista rödklövrar, det är nämligen höst här nu.

image196




söndagstankar och en liten bild

image192
BusTex med en superrolig minipinne!!

Imorse vaknade jag utan röst, det var en tråkig överraskning eftersom jag trodde att jag var på bättringsvägen!
Icke sa nicke, F åkte till jobbet strax efter 9 och jag bäddade ner mig i soffan och kollade på tv4 och drack te. Det är ungefär vad jag har gjort idag. Vilat i soffan och blött näsblod 5 gånger varav en av gångerna hade jag pallrat mig ut i skogen med Texas, utan näsdukar! BRA? Nej, jag fick lägga mig ner på en stor sten och försöka kurera mitt näsblod själv.. Jag hade blod på kinden när jag kom hem, undra vad de jag mötte på vägen trodde att jag hade varit med om haha!

Snälla mamma skickade med jättegod röd kycklingcurrygryta till oss, det var det första jag kände nån smak på idag!! Gott!!

Imorgon ska bilen besiktas och jag ber till högre makter att den går igenom utan behov av större ingrepp, det pallar inte ekonomin med nu. Fy vad nervöst! Jag är rädd att det kommer bli dyrt...
Jag vill verkligen vara frisk imorrn, jag har saker att uträtta och jobbar 4 dagar denna vecka. Jag vill gå på lång skogsprommis med Texas som fått gå koppelprommisar och roa sig själv mkt inne nu när jag är sjuk. Stackarn kommer med sina gosedjur och vill byta mot lek och uppmärksamhet och jag orkar bara inte. Han sover så snällt med mig i soffan fortfarande utan så nån nöd går det inte på honom än iallafall, vi får ta igen det!

Imorgon är vi bjudna på middag hemma hos syster och Andreas som firar 2års dag, mamma och pappa ska åxå dit. Mysigt att göra en sån grej för att fira, inkludera andra menar jag! Jag och F har varit tillsammans i 6 år till våren. Det är länge och vi har hunnit med mycket tycker jag, när man tänker på det iallafall. Det är lätt att ha tankar om vardagen närmast till hands men när jag börjar tänka så har vi gjort mycket skoj.

Oj, detta inlägg blev mycket längre än vad jag tänkt. Men det blir så ibland när klockan är efter 00 och man har lite feber och säkerligen syrebrist efter soffläge i X antal timmar!
Nu vill jag ha en kopp te och en kanelknäcke.

allra finaste texas

134013-189

long time no see

Nu var det några dagar sedan bloggning. Jag är fortfarande sjuk... Fy vad tråkigt det är! Har bott hos mamma och pappa igår till idag, F hade sin nollningsavslutning igårkväll och var borta så jag och Tex packade övernattningsväskan och drog till Bydalen.Roligt att bo i sitt gamla rum en natt!
 
I torsdags åkte vi ut till Essvik och kollade på  superfina 8veckors flatvalpar, hur söta som helst!
Jag älskar lukten av valp! dessa var små "monster" som bara väntade på att få komma ut i vida världen. Jag är sugen på en till inom några år. Men jag håller mig till Waterfreaks isåfall, goldenbiten som jag blivit!!


image181
Söt eller söt?

image182
Jag skulle kunna sitta såhär i timmar!

image183
Hej jag heter Sigge!

image184
Nån börjar bli lite trött!

image185
Två bebisar, en trött och en tokbusig!

image186

Texas var väldigt fundersam vart vi hade gömt bebisarna som det luktade så mycket av när vi kom hem!

inte jag också!!

Ja idag är jag förkyld. Det knäppa är att jag kände när jag blev det igårkväll. Japp, det kändes först bra och i nästa sekund hade jag halsont och värk i kroppen och feber. "Nu är jag frisk-nu är jag sjuk-känsla"
F hade detta förra veckan och blev bra på 2 dagar så jag håller tummarna att det är övergående för mig också.

Texas får träna mycket med dummy inomhus nu, det känns bra för han tycker det är mycket intressantare än tidigare. Utomhus gör jag bara få och enkla linjetag när han är sugen. Vi tar det lugnt nu och går en kurs till våren om han känns taggad. Nu är jag sugen på att gå en lydnadskurs, jag kollade på lydnadsproven som var i anslutning till utställningen i lördags och det såg superkul ut!! Jag ska kolla runt om det finns fler kurser än de på brukshundsklubben annars anmäler jag oss dit.

Sista anmälningdagen till Gärdeutställningen var 3/9 så det blev inget av med det. Lika bra det nästan eftersom jag tycker det verkar vara så läskigt stort!! Men dit och kolla ska jag. Så kan vi vara med nästa gång! Vidar Grundtjern från Norge dömer golden. Måste googla honom!

Ikväll ska jag pussa på 8 veckors flatvalpar i Essvik. Det ska bli mysigt att gosa med små valpisar igen! Kan inte fatta att Texas blir 1 år nästa månad!!! Hur fort kan tiden gå egentligen? För 1 år sedan var jag sjukskriven och väntade på axeloperation i Uppsala... Ja nu bor vi i Sundsvall igen, vem hade kunnat tro det?!

Nu ska jag dricka te och kurera min hals. F vill återgå till att försöka koppla ihop datorn till xboxet, få allt trådlöst och till samma nätverk. Han höll på flera timmar igår och säger att han inte tänker gå till skolan innan detta funkar! Haha jag fruktar för hans studiestöd!

SSRK Sundsvall 8/9 07

134013-180

Domare: Bengt Källman Kennel Cassmick

Fin juniorhane med ett rastypiskt huvud i profil och framifrån. Bra pigment och ögon. Bra hals, ngt kort kors vilket gör att han "flaggar" med svansen i rörelse. Välvinklad bak och fram. Bra ben och tassar. Rör sig med bra steg. Välvisad.

HP och 3:a i finalen.

Jag är jättenöjd, han skötte sig exemplariskt!
Trots spöregn och kyla var det en trevlig tillställning, mycket bra domare som tog sig tid trots att det var många hundar med!






Hemtelefon

Nu har vi äntligen hemtelefon! (Det var Fredriks uppgift att bestämma leverantör och beställa) Det tog bara 5 veckor! Oavsett så är det skönt att slippa ringa från mobilen!

Texas är nybadad och fin, knäppt hur skitiga de kan bli på bara en månad! Nu ska det bara finklippas lite här och där typ virveln under hakan och baksidan av öronen.

Jag är förberedd på samma reaktion som på open showen, dvs; TIKAR!! Jag har glömt bort hur man travar och står fint, jag kan bara nosa och vädra i luften och vara superlycklig!
Jag hoppas de går efter ordningen i pm:et för isfåfall hinner vi vara där ett tag och Texas hinner coola ner lite, sist kom vi ju dit 10 min innan det började och hade nr 4, jag tänkte att det är säkert massa valpar innan oss (eftersom han faktiskt borde gått som junior då men fick hoppa in i valpklass 2 med en mkt yngre hane, varför vet jag inte)
Jag gillar inte när man får sitt startnummer vid ingången och inte hemskickat, då kan man ju inte beräkna tiden!
Jaja det är 104 hundar fördelat på 2 ringar, 11 golden. Jag vill veta hur fördelningen är så jag kan spekulera, nyfiken som jag är!!

Ikväll hoppas jag på ikeabesök med mamma, det skulle vara skönt att få gå i lugn och ro utan att känna hur tråkig man är som vill kolla på doftljus och metervaror!

Jag har hårdilemma nu, fortsätta med det korta eller spara ut? Fortsätta med det bruna eller slinga ljust? Det är slitet i de långa etapperna fram så det måste klippas bort men ska nackhåret få vara som det är eller ska det också av så det blir en framtippad page?!

Nu blir det sen lunch a´la Fredrik: Djupfryst pizza, nyttigt va?

texas 070904


 Här kommer 2 ståbilder, det är sjukt svårt att försöka knäppa en bra uppställd bild på bara 2 personer. Man behöver en med godis fram, en som håller svansen bak och en som fotar... Det är tur att man kan trolla bort min hand på svansen i photo shop och locka med nåt roligt att titta på längre fram som inte syns i bild!


134013-176


Denna knäppte jag ensam, han står och kollar på en katt i buskarna, tur att han vet vad "stanna" betyder!!

134013-178

Texas, hunden med världens finaste ögon!! Här ser man halsen bättre, ser det hackigt ut?

134013-179

bara lite pladder

Ikväll har jag försökt trimma Texas lite, det är svårt! Ska knäppa en uppställd bild på honom imorgon så får ni säga vad ni tror om det.

Idag har vi försökt uträtta ärenden men en kvarglömd lista försvårade allt! Vi träffade syster och Andreas för lunch i Birsta City (kommer aldrig kännas normalt att säga det!) Det förlängdes med en fika med godsaker på Charm, mysigt att kunna träffas så mycket oftare nu!

Vi har nästan bestämt oss för vilken bärbar dator vi ska köpa nu, det är en djungel! Det känns iallafall bra eftersom det innebär färre sladdar, som jag hatar! Dyrt men faktiskt ett måste för oss.

Nu ska jag kolla på ett Weedsavsnitt, jag har blivit helt fast! Texas kom precis och lade hakan på mitt ben, undra om det betyder; - Nu är du tråkig matte!    - Jag är kissis matte!    - Ska vi leka matte?    - Öppna godislådan och ge mig frolic matte!

Godnatt!


sömntutor

Idag är vädret min bov, jag och Texas sov till 13.36 och nu har jag ont i huvudet. F är på jobbet, duktigt eftersom hans nollningsperiod pågår och han kom hem ganska sent igår.. fast han har ju redan varit nolla på LiU en gång så han tar det nog inte så allvarligt nu.

Jag har börjat trimma Texas lite på halsen inför helgen, jag vet inte hur jag ska göra med bröstet, klippa ner der så allt blir jämnlångt eller spara det jag tycker ser ut som en tofs nedansför bröstbenet? Hur ska man göra? Tips!
Han har ju fortfarande ganska lite päls under magen, han börjar få längre hår i svansen och fanorna, byxorna är också på G. Han äter tyvärr halvtasktigt så nu får jag muta med annat gott så han inte ser så liten ut.

Idag flyttas det in på våningen ovanpå oss, det är en mamma med sina barn. Texas har hittat vänner! :)

Nu måste jag bestämma mig om jag ska åka till ikea eller inte, det regnar ute och jag måste gå till bussen i stan.. det lutar nog åt att jag stannar hemma och fixar lite här. Skulle vilja träna med dummy eller göra ett litet spår, han låg ju bara ute på gräset i lina hos mamma o pappa hela dagen igår när vi fixade ute.