Trött tisdag

Idag har jag jobbat heeela dagen åkte 9.30 och kom hem 20...tråkigt att det blir så sena kvällar. Det är så mkt att göra på boom och man kollar aldrig på klockan, skoj! Jag trivs jättebra.
På torsdag ska vi iallafall ha en mysdag i skogen med Tex o Nimbus, ska göra varsitt spår åt dem tror jag!
Igår hade jag en dag fullbokad med ärenden och uppgifter, fick lite gjort iallafall!
Imorgon väntar en lång dag på boom igen, JUL, JUL, JUL!!
Nu ska jag kolla på Leilas Jul och bli inspirerad sen sova på min nya sköna kudde!

Några till som inte fick plats nedan!

134013-263
Lina o Camilla

image275
Fundersam Fredrik

image276
Jennie har öppnat paket

image277
Jag och Camilla



från rille och jennies fest i lördags!!

134013-271
Sång för födelsedagsbarnet Jennie, GRATTIS igen!!

134013-270
Vissa klämmer i mer än andra!!

134013-269
Vi hamnade i köket med Lina Pontus Rille Camilla och Magnus! God mat och trevligt sällskap.

134013-268
Pontus tänker efter så det knakar!

134013-267
Lina visar hur gärna hon vill ha en bebis!! Hihi!

134013-266
Rolig bild!!

134013-265
Blandade drycker

134013-274
Rille ordnade musikquiz och gillar låtarna!

Jag är faktiskt besviken över att jag inte har fler bilder på alla som var där men eftersom F är värdelös på att komma ihåg att använda kameran och jag inte var så bra heller så var detta som fanns typ!


så typiskt!

I fredags var vi ju på ögonlysning med Texas och redan på kvällen så upptäckte jag att reg.numret inte var ifyllt på blanketten, de hade stängt i helgen och hade skickat iväg det till skk idag när jag fick tag på dem! Skulle bara fattas att vi måste göra om det... På djurkliniken sa de att JAG måste ringa skk och försöka fixa det, varför ska jag göra det för?! Det borde ju de kunna fixa!
Nu måste jag fortsätta pricka av min långa lista med saker att göra idag!

Julafton om mindre än 1 månad

Jaha då har ännu en helg passerat men inte obemärkt! Igår tapetserades äntligen köket av mina fantastiska föräldrar, det blev mycket bra! Jag försökte serva med kniv, borstar och skrapor efter bästa förmåga men de är ju vana tapetserare så jag blev lite som femte hjulet så jag kunde tacksamt ägna mig åt att förbereda mig inför kvällens kommande strapatser på fest i Johannedal! Efter hårfärgning, fix och inköp av blomma var både jag och tapetserarna klara: Det bar av mot 30årsfest/inflyttningsfest!! En mycket trevlig tillställning trots att jag kom nästan en timme försent (förlåt förlåt) Mycket god mat, engagerande lekar och trevligt surr in på småtimmarna! Idag mår jag halvbra, slitenheten infann sig inte förrens på eftermiddagen. Klarade en lång vinterpromenad med Texas o mamma o pappa, F jobbade den stackaren!! Nu har jag redan somnat 1 gång ikväll så det börjar bli dags att gå en kort rastrunda och sedan krypa till kojs för idag.
Bjuder på några blandade bilder, festbilderna kommer kanske imorrn, till min besvikelse så fastnade vissa personer på korten nästan onödigt ofta medan vissa inte fastnade alls= Jag var ingen duktig paparazzi igår, satt mest stilla och knäppte runt mig med jämna mellanrum!


134013-259
Texas uttrycker tydligt sitt avståndstagande gentemot dammsugaren igår morse!

134013-258
Pappa och Texas på "berget" som så fint heter Punkt 133

134013-257
En som kan springa så snön yr!

134013-256
Spanar ut över nejden, påminner lite om lejonkungen!

134013-255
Fina vintermånen, såhär ser det ut kl 14.50 en normal dag i norra sverige!

liten uppdatering

Usch vad länge sedan det var jag bloggade, har helt enkelt inte haft tid! Jag jobbar som vanligt på Albrekts och har också börjat på Boom, en inredningsbutik, superskoj! Nu är jag ledig i helgen och det ska bli så skönt!!
I morse var jag och ögonlyste Texas, det gick bra! UA på ögon också, toppen!
Idag ska vi fixa lite hemma, köpa en roller,köpa present till R o J, rolla väggarna med tapetklister om vi hinner för imorrn ska det tapetseras! Jag har även lyckats "tjata" till oss nytt på väggarna i hall och vardagsrum, jippi!! Hoppas målerifirman har tid innan jul!
Igår var vi på utflykt med lillasyster, Andreas och Bruce, trots hyfsat ljus blev det inga närbilder så jag har inga tydliga bilder på lillkillen än! De leker bättre nu, Texas är ju ingen våldsam kille och är genomsnäll men ganska tung så ibland får man säga till. Ikväll ska vi på middag hos Fredriks föräldrar, hoppas vi får nåt gott!

Ska försöka blogga oftare nu igen! Här är några bilder från igår.



134013-252
Tex kan hoppa högt, Bruce ser lite oförstående ut!
134013-254
Kom igen då lillskit!

134013-253
Att bära mindre träd är bland det bästa som finns!

TREVLIG HELG!!

tack och godnatt

Lååång dag idag! Somnade inte förrän vid 3, klockan ringde 4.20. Tåg till sthlm, tunnelbana till solna, kurs hela dagen, hem med tåg = SOVA NU!!!

nattuggla

Klockan ringer om mindre än fem timmar. Usch! Det känns bara jobbigt att åka nu. Jag skulle hellre stanna hemma. Men det blir säkert en bra dag trots sömnbrist och informationsmatning!

Jag kan meddela att herr Tex har börjat äta bra igen, men det är väl en period som vanligt! Nu vet jag ju att han är frisk så det är inte lika frustrerande när han inte äter längre, och Ruben är ju precis lika! Idag har han ätit 1 L RC performance. Och kycklingkorv som träningsgodis. :)

Nu ska jag ta en kopp örtte som heter kvällsro, hoppas det gör vad det ska! En arbetskompis ringde för 2 timmar sen och då skulle hon sova, jag satt och sydde och hade massor att göra! Haha jag är verkligen en nattmänniska!

Godnatt!


Frenadol - räddaren i nöden?

Matlagning på gång i vårt hus (lägenhet iofs) Fredrik lagar iallafall viltskavsgryta åt mig, ska bli smarrigt!
Jag är förkyld och gruvar mig för fredag som kommer bli ett riktigt styrkeprov för mig. Jag ska på utbildning hela dagen i stockholm, tåget går mitt i natten (06.14) och jag kommer inte hem förrän sent på kvällen. Sen är det jobb hela helgen dessutom. Det känns jobbigt nu men jag kurerar mig med spansk mirakelmedicin som jag hoppas gör susen. Det innehåller det mesta man behöver vid en förkylning, googlade det nyss
C vitamin
Koffein
Paracetamol
Slemlösande
Antisnor ( om jag fattade spanskan rätt)
Dextremetorfano (gissar på uppiggande)
Slemlösande
Fri tolkning av spanska!! Vi brukar köpa några förpackningar när vi är i Spanien. Jag inbillar mig att det funkar iallafall! Frågan är bara varför det inte finns nåt liknande i Sverige?
image251

Nu är maten klar!

Frenadol - räddaren i nöden?

Matlagning på gång i vårt hus (lägenhet iofs) Fredrik lagar iallafall viltskavsgryta åt mig, ska bli smarrigt!
Jag är förkyld och gruvar mig för fredag som kommer bli ett riktigt styrkeprov för mig. Jag ska på utbildning hela dagen i stockholm, tåget går mitt i natten (06.14) och jag kommer inte hem förrän sent på kvällen. Sen är det jobb hela helgen dessutom. Det känns jobbigt nu men jag kurerar mig med spansk mirakelmedicin som jag hoppas gör susen. Det innehåller det mesta man behöver vid en förkylning, googlade det nyss
C vitamin
Koffein
Paracetamol
Slemlösande
Antisnor ( om jag fattade spanskan rätt)
Dextremetorfano (gissar på uppiggande)
Slemlösande
Fri tolkning av spanska!! Det är iallafall bra och vi brukar köpa några förpackningar när vi är i Spanien. Jag inbillar mig att det funkar iallafall! Frågan är bara varför det inte finns nåt liknande i Sverige?
image251

Nu är maten klar!

helgen som varit

Fredagen var fylld med jobb för min del, kom hem och kollade direkt om skk uppdaterat Texas veterinärresultat, jaa!! Jag blev så glad och lättad! Texas firade med varmkorv. Det känns bra att veta att han är frisk i sina ben och att vi kan åka skidor och motionera lite mer med gott samvete. Tack för alla snälla grattiskommentarer!!

I lördags kom det snö, det blev som Narnia i skogen, vi var ute på en lång härlig prommis och Texas var överlycklig! Sen hem och mamma och pappa kom och hjälpte till med slipning i köket, ni kan vi tapetsera och sätta upp hyllor och gardiner mm. Som jag har längtat efter det!!

I söndags var det ju fars dag och vi blev bjudna på en goood middag hos mamma och pappa, Emma och Andreas var där med sin Bruce ( Texas lillkusin som är en snart 4 månader gammal flatvalp från nya Priestbays Kennel i Essvik.) Det var fullt ös, de älskar varandra! När Bruce blir större kommer de ha så himla skoj ihop! Ska knäppa bättre bilder på honom!

Nu kommer lite snöiga bilder.

134013-250
Nånting är väldigt spännande i skogen.

134013-249
Buskalas med Bruce

134013-248
Kom och ta mig om du kan

134013-247
Kullerbyttor i snön är härligt

134013-246
Lyssnar på en fågel i skogen

134013-245
Narnia

134013-244

Jag kommer matte!!

YES!!!

Veterinärdata
Undersöknings datum Veterinär / KlinikResultat
2007-11-06 Djurkliniken Sundsvall AbHD grad A    
2007-11-06 Djurkliniken Sundsvall Abartros ua (0)    

Behöver jag säga att vi är glada?

idag och igår

Gårdagen handlade om detta:


134013-241
Röntgen av höfter och armbågar.

134013-242
En spak Texas efter lugnande!

134013-243
Mera trött...zzzZZzzz Hela eftermiddagen och kvällen.

Nu är jag så spänd på resultatet, hoppas de är snabba att läsa av och uppdatera hunddata på skk.

Idag har vi inte fått vara i lägenheten mellan 8 och 4. Grannen ovanpå hade vattenskada i sin lägenhet när hon flyttade in och idag fixades det, genom mikrostrålning!  Sex timmar har de strålat och därmed torkat fuktskadan i köket, ganska fantastiskt! Tydligen är denna spejsade teknik alldeles ny, förr tog det ca 6 veckor med fläktar på dygnet runt att torka fuktskador, nu kan man istället mikra bort det på 6 timmar! Hur hälsosamt det är vet jag inte, vi fick iallafall under inga omständigheter gå in i huset, de satte på lås och allt verkade väldigt farligt, jag säger som mormor sa imorse: - Har de verkligen vädrat ut strålarna klockan fyra? Kan ni verkligen gå in där då?! Jag hoppas det för nu ligger jag här i min nymikrade säng i den nymikrade lägenheten i det nymikrade huset! Blommorna lever iallafall! Och även jag! Vädrat har jag inte heller.
Det verkar väldigt påkostat för att vara Mitthem... Synd att inte vi verkar ha nån skada i köket, det skulle sitta bra med allt nytt!

Nu ska jag återgå till slötittande på serier!

snö!

I lördags när vi vaknade hade det snöat! Allt blev så vitt och fint, vi vill ha mer!

134013-233
Va?! Detta var inte här igår!! Vad är det för vitt?

134013-235
Godmorgon Bruket och godmorgon islandshästen!

134013-239
Släpa på pinnar i skogen är en rolig syssla!

134013-237
Kameran hann nästan med! Texas hinner iallafall med att flirta medan han flyger fram med pipleksaken!

minisemester

Vi har lånat Fredriks föräldrars hus i helgen, de är i skellefteå. Det är sååå mysigt att ha ett hus, jag vill köpa ett NU!!  Det känns faktiskt som en minisemester trots att jag jobbat idag och jobbar imorrn, det gör inget. Texas trivs som fisken här ute på vischan. Att det kommit massa snö gör ju inte saken sämre. Det var så roligt att se honom imorse när jag släppte ut honom, han stannade först upp med framtassarna i snön, sen blev han överlycklig och kutade runt som en tok, körde ner nosen och fnyste, rullade och njöööt! Jag filmade lite av rejset, på bilderna blev bara ett beigt streck mot vit bakrgund, Texas flög förbi! Haha
Just nu sitter jag med ett glas rött och filosoferar medan F kollar på fotboll och hoppas på att få 13 rätt och bli 200 tusen rikare. Det hoppas jag att han blir men det räcker ju ändå inte till ett hus!
Ska jag börja med maten eller ska jag mysa vidare med vinet?

Bilder kommer imorrn!

Update

134013-232
På en frostig stig den sista dagen i oktober

Jag kan inte förstå att det är november, det är ju inte ens speciellt kallt! Jag hade möte på arbetsförmedlingen imorse och förutsatte att det skulle vara kallt när jag gick dit så jag tog dunjacka, mössa, vantar och halsduk. Det var ett stort misstag, eftersom jag var lite sen fick jag gå jättefort och blev väääldigt varm i min arktiska klädsel!

När jag gått sov Fredrik vidare men blev väckt av Alex som överraskings-hälsade på! Väldigt oväntat eftersom han bor i stockholm! Han fick låna bilen och bjöd oss på lunch på åhlens som tack, mycket trevligt!

Jag har plockat undan på balkongen idag, bort med trämattorna och pelargonerna, dit med granris och ljung (som iofs bott i lådorna nån månad redan) det känns som sommaren passerade väldigt obemärkt i år. Det kan ju bero på att vi jobbade som tokar ända fram tills vi flyttade och sedan bara fick 6 dagar med sol här i sundsvall. Snopet! Vi pratar lite löst om utlandsresa i år. Det skulle vara så himla underbart!! Vi måste isåfall påbörja en mycket effektiv form av sparande... Eftersom jag fortfarande inte fått en endaste liten krona från försäkringsbolaget (axelsjukskrivningen började 22 november 2005) så är jag ganska uppgiven. Att man dessutom har 9 veckors "strafftid" innan man kan få a-kassa hjälper inte så mycket heller. Plus att jag inte anmälde mig till arbetsförmedlingen förrän 2 månader efter att jag slutat på Guldfynd bara för att jag inte ville gå dit, det kändes så hemskt! Jag har bara mig själv att skylla, jag vet! Usch, pengar är bra att ha men jag tänker inte söka vilka jobb som helst bara för att få lön. Så är det med det.

Texas då, ja han äter som vanligt väldigt dåligt. Jag önskar att han vore en storätare som knaprade i sig sina kulor och var rund och fin. Fin är han men inte rund. När jag vaccinerade honom i veckan så sa veterinären att han såg så fin och trevlig ut så undernärd kan han ju inte vara... men jag tycker att en goldenmage ska vara "rak" efter bröstkorgen, inte smal och vinthundsliknande, jag tycker att pälsen är lite frånvarande också.  Royal canin performance energy (som vi köpte istället för klass) skulle vara väldigt bra, fett, proteiner och annat bra, mkt hög smaklighet också. ICKE att han äter det. Nej då, jag dricker vatten istället matte! Löptikar i grannskapet och en hormonstinn ettåring = Ingen mat i magen!