God jul!!

134013-295

Passar på att önska alla vi känner och alla som läser bloggen en riktigt God Jul redan nu då 3 hektiska arbetsdagar står för dörren och bloggen kommer bli ännu mer försummad än vad den redan är!!
Jag som sa; " Aldrig en jul till inom handels"!! tji fick jag! Men jag tror alltid att det är värre än vad det faktiskt är, när man är mitt uppe i det så är det faktiskt kul!

Årets julklapp?

Många spekulationer om vad som blir årets julklapp... en ipod? En canon D40? Presentkort? Skänka pengar till välgörande ändamål? Jag kan meddela att jag INTE fått årets julklapp av företaget jag jobbar åt. Vi fick nämligen en BRANDSLÄCKARE!! En stor otymplig mackapär som väger ett halvt ton och inte alls passar i vår lägenhet. Vilket skämt!!! Vad ska jag med den till? Vart ska den stå? I förrådet i byggnaden brevid? Det värsta är att enligt tryggahem.se så kostar de 1550 riksdaler! Vilket slöseri, en av extratjejerna pluggar och bor på 22,5m2, vart ska hon ha sin? : ) Förra året fick vi iallafall en stekpanna!






image292

Helgen

Helgen har bestått av jobb för min del. Texas o F har varit i Bruket och gått skogsprommisar och lekt med Nimbus idag. Bilen är inlämnad för att få sin dom. Förhoppningsvis blir det lagning till ett hyfsat pris. Jag jobbar måndag och tisdag på Albrekts, är ledig onsdag, jobbar på boom torsdag och fredag (då vi även ska på fest hos Pontus och Lina!!) Jobbar på Albrekts lördag och söndag och sen är det JULAFTON!!
Jag känner mig stressad över alla julklappsköp som hänger över mig. Jag har inte hunnit fundera mycket alls på det och kommer ägna hela min lediga dag till att göra klart allt. Ikano har öppet till 22 och 23 tors o fre. Kommer kanske måste hänga där i värsta fall... Jag behöver sömn och få vara lite med F o Tex.  V 52 är jag ledig mån- onsdag jobbar tors och ledig på fredagen, efter det börjar allvaret igen. Men i januari kommer det förhoppningsvis vara lugnare för min del, jag jobbar för mycket nu och det känns inte bra alls.
Jag önskar mig pengar från länsförsäkringar från tomten i år, långsammare handläggning kan inte vara möjligt!
Nu ska jag fundera ut nån julig klädsel tills imorrn och sedan sova en blund. Klockan ringer och jag ska till jobbet, dock bara till kl 17 jippiii!!! :)

14/12-07

För att kurera mitt bultande huvud gick vi ett varv runt Sidsjön i den bitande kylan. En riktigt vacker dag idag!!
Texas älskar verkligen snön och busar som bara han kan! Kameran fick följa med idag också, inte svårt att knäppa fina bilder när det är fint vart än man ser!


134013-289



134013-287


134013-286134013-285

134013-291134013-290134013-289

Några bilder från i onsdags

134013-284
En jättefin dag

134013-283
Varm choklad är smaskens när det är -12c

134013-282
Tränar på att stå fint, han ser lite tunn ut som vanligt! Halsen behöver lite trimmning.

134013-281
Spanar i solen

134013-280


134013-279
Gott! Från julbordet på Löran i söndags!

fiiint väder!!

Solen strålar och det är - 10c och klarblå himmel. Nu väntar vi på husse så vi kan åka till Norra berget och promenixa!! Jag har inte sett målningen i hallen i dagsljus förrän nu, det är jättefint! Förhoppningsvis kommer mamma och pappa och sätter upp lite hyllor, krokar och annat ikväll. Betongväggarna här är ingen lek! Igår köpte jag en gardinvajer som vi skulle ha i köksfönstret, fick jag upp den? Icke!! Det värsta jag vet är när saker inte fungerear och jag inte kan göra det själv, jag blir som ett gnälligt barn! Nu ska jag snabbdammsuga lite här medan det är ljust!
Bilder från idag kommer ikväll!

ikväll

Har jag diskat, målat en spegel som var i ek, den blev vit. Ätit middag, haft TANDVÄRK!
Fy, det var länge sedan men usch vad jobbigt det är. Det kan bero på axelspänningar tror jag så jag väntar med att gå till tandis. Texas är frisk och piggare än nånsin med en vilodag igår. Imorrn blir det en härlig skogsprommis!
Nu ska vi se en Beckfilm.

lägesrapport

Ytterligare massa dagar har susat förbi i en rasande fart, detta måste vara snabbaste december nånsin?
Igårkväll var vi på julbord på Lörudden med Emma Andreas mamma och pappa, MUMS vad gott allt var!! Min kamera strejkade så jag har inga bilder att bjuda på tyvärr. Jag var så trött på kvällen och vi lade oss i hyfsad tid faktiskt, bara för att bli väckta av en magsjuk Texokille som ville gå ut halv 4, och så fortsatte det varannan timme tills han avslutade med att kräkas 2 ggr vid nio. Lillstackars!! Han är så försynt och säger ingenting om att han vill ut, han bara vankar och vankar, tass tass tass låter det, det var det jag vaknade av. Det händer aldrig att han lämnar sovrummet på natten, han sover alltid som en stock i biabeden, på golvet vid sängen eller med oss i sängen. Först tänkte jag att han skulle dricka vatten men icke sa nicke. Lös i magen som bara den. Idag har han fått fasta till 19 och sen fått lite välkokt ris. Hoppas han piggnar på sig snabbt för jag vet hur fort han tappar det lilla hull han har.

På onsdag är jag ledig för första gången på jättelänge känns det som, jag behöver verkligen det. Då ska jag städa, tvätta, fixa i köket och gå på skogsprommis med Texas. Köpa julklappar har jag inte hunnit fundera på än, det får jag ta när jag är ledig nästa gång. På tisdag nästa vecka!

Nu ser det ut att börja snöa när som helst, hoppas för idag har det varit mörkt och regningt hela dagen och jag har varit svintrött. Imorrn jobbar jag till 15 men då är det ju nästan mörkt ute. Så trist!! Jag ska börja äta rosenrot igen, dubbel dos brukar ge lite skillnad plus att jag skulle behöva komma ut i friska luften på prommis på dagtid, sånt får Fredrik göra nu när jag jobbar hela dagarna. Jag önskar att vi skulle ha lagomt mycket pengar om vi båda jobbade deltid men det går ju inte.

Nu ska jag planera kläder till jobbet imorrn så jag får sova lite extra. Godnatt!

Bilens framtid är inte bestämd än by the way.





long time ago!

134013-278
Denna bild är knäppt för exakt 3 månader sedan, lite annat underlag nu! Snö, slask och kallt vatten.

Igårkväll var vi på kvällsprommis och skulle ta en liten miniträning på fotbollsplanen här bortanför, den var totalt vattenfylld och som en stor slurpee till Texas stora lycka, rejsa i isvatten och stoppa ner nosen och göra bubblor!

På träingssidan ligger vi lågt, dels för att jagg jobbar jämt men även för att Texas ofta slår av sina öron och slår på näsan desto oftare, det luktar ju så gott där tikarna gått! Han går med nosen i marken jämt och varken hör eller ser nåt! Något som klickat för honom är fotgående! Känns så kul att träningen gett resultat, det funkar perfekt med eller utan koppel. Att gå fint i kopplet på promenader har varit svårt för han vill framåt fort och till vilket pris som helst, med andra ord har vi stannat väntat på kontakt och tillbaks till fotposition X antal gånger under varje prommis, nu helt plötsligt går han så fint i slakt långt koppel med jättebra position! Jippi!

Nu till nåt tråkigt, vår bil har kraschat och står på parkeringen och väntar på att vi ska ta ett beslut, skrota eller reparera! Det blir dyrt att laga med samtidigt så har vi faktiskt kostat på den med diverse olika saker sedan vi köpte den i oktober förra året så det känns ganska bortkastat att ge upp den! En cylinder har gett upp och en till är på god väg att dö. Det betyder total motorrenovering, den första prisuppgift vi fick var 10-15 tusen... PISSIGT! Men det kanske går att få ett bättre pris hos nån annan.

I helgen jobbar jag som vanligt, ledig på onsdag och då måste några julklappar inhandlas annars kommer jag inte hinna med det! Jag tror jag har 2 lediga dagar innan den 24e.

Ha en mysig helg och andra advent!!!

Första advent igår

Jag var på julbord på Stadshuset efter jobbet igår, jag rullade ut! Det fanns ALLT som jag tycker ska finnas utom sallat och kålrotslåda som är det jag gillar mest. Sallat med lättvispad grädde är höjdpunkten tillsammans med kålrotslåda. Men jag blev mätt ändå! Jag har äter inte hjärta och tunga och såna konstigheter, inte köttbullar o prinskorv heller men julskinka och fisk av olika slag plus gravad lax som jag säkert åt 500 gram av! Martina på jobbet hade det värre, hon är allergisk mot fisk och skaldjur och äter inget rött kött! Haha hon åt mest desserter! Det fanns marängsviss, risalamalta 2 sorters tårtor chokladbollar budapestrullar andra kakor och bakverk plus massa smågodis och jordgubbar! Ja gott var det iallafall.

Idag är vi i Bydalen för vår lägenhet blir målad i hall och vardagsrum, vitt blir det och garanterat fint! Spännande att se resultatet imorgon eftermiddag!

Nu ska jag kolla på mekonomen.se av alla ställen för bilen behöver tändstift, vi har ju bara haft den på verkstad 2 ggr på en månad redan...