Matfors BHK

image305





Idag var vi på Matfors Bhks utställning, det blev en låååång dag, det började 8 med 4 ringar och massor med folk och hundar och jag var så trött.
Texas var inte heller på bästa humör med dålig mage (kom i natt) och lite småhängig, jag tycker det var väldigt svårt att motivera honom i ringen, godis var plötsligt jätteäckligt, jag hade leversnittar, prinskorv, salami och kanelbulle och inget var gott. Men det gick bra trots det, han slutade som BIR med fin kritik, i BIGet blev vi snabbt tackade, men med orden att han blir farlig i framtiden, vilket var roligt att höra då jag tyckte att domaren var väldigt petig och noga med alla hundar.
Han såg såklart att han är ung och inte har päls! :D Hihi!

Här kommer kritiken:
Typ och helhetsintryck: Utmärkt
Bra storlek, medelkraftig av mkt god typ. Uttrycksfullt maskulint prop. huvud. Bra ögon och öron. Markerad manke, bra rygg och ganska bra kors. Ngt högt ansatt svans, bra benstomme och tassar. Ngt brant överarm, mkt goda vinklar bak. Parallella jämna vägvinnande steg. Ej i bästa päls Härligt temperament och mkt bra arbetslust.

Domare: Fredrik Norgren

Uppdatering, tro det eller ej!!!

134013-304
Texas förra veckan på utflykt till Bureplatsen på Norra

Jag vet att jag är världens sämsta bloggare just nu. Jag har liksom ingen inspiration!  Jag längtar efter våren och ljuset, nu känns det riktigt höstruggigt och mörkt. Nu börjar slasket komma och de obligatoriska benduschningarna för Texas... Fy vad jobbigt! Jag trimmade tassarna inför utställningen på söndag och det behövdes verkligen, det fastnar ett mindre sandtag i fossingarna på varje prommis!

Jag inbillar mig att fällningsperioden snabbades på av omegaoljan och b-vitaminet, tyvärr på så sätt att ALL päls som hade (det lilla han hade) har han tappat! Jag är glad att jag struntade i att anmäla honom till ssrk-utställningen i mars! Förhoppningsvis kommer pälsen tillbaka snabbare av oljan... Men som det är nu är han naknare än nånsin!! HAHA vilket skämt! Jag tror jag ska sluta bry mig så mycket och bara vänta tills han har päls! Men jag vill ju åka på utställningar!
På söndag är vi iallafall anmälda och jag är ledig och kan lika gärna åka dit eftersom det är en in.off och det inte spelar så stor roll.

Idag var det dags att gå på foderjakt igen, 15 kg ANF Holistic Performance blev det, Nu har vi testat (och ratat) Pro Plan (som han blev fin av men inte tyckte om) Royal som han inte åt, Nutra Nuggets som var sådär, varken eller liksom. ANF innehåller inget spannmål utan alla kolhydrater kommer från grönsaker och allt fett och protein kommer från kycklingfett (och inte animaliskt som i de flesta andra)  30% protein och 20% fett. Hoppas det blir bra.

Nu ska jag sova och vakna glad och pigg på min andra av fyra lediga dagar!!


trött söndag

134013-302

Denna bild får illustrera hur vi känner oss ikväll, trötta och lite glåmiga i februarimörkret. Våren känns fortfarande alldeles för avlägsen och det är jobbigt. Jag förbrukar mer än dubbel dos av rosenrot varje dag för att orka. Nu är jag dessutom sjuk och har ont i lungorna, bihålorna och halsen. BLÄ. Imorgon börjar min långvecka med en dags ledigt (efter förra veckan då jag skulle ha jobbat alla 7 dagar men fick ledigt för att gå på antons dop) Det känns som jag inte gjort annat än jobbat sedan evigheter! Idag var sista passet på Albrekts vilket gör att jag kommer vara ledig och kunna ha tid till annat och framför allt ha ett normalt liv! Med dubbla jobb gör man inte annat än att jobba sova och må dåligt över att man inte hinner det man vill. Som tur är så har Texas en husse som har TID. Skulle inte Fredrik vara hemma så mkt som han är skulle jag aldrig kunna jobba heltid för Texas skull. Hur gör alla som har hund och både husse och matte jobbar heltid? Jag får skuldkänslor varje dag över att jag känner att jag inte hinner med honom så mycket som jag vill. Jag vill ha tid att träna, promenera, gosa  och bara vara med honom!
Nu kommer det bli bättre och det känns toppen!!
Att Texas får vara hos sin mormor och morfar som mer än gärna tar  med honom på långturer och ger honom hela sin uppmärksamhet är guld värt!! Tusen tack!!

Nu ska jag kurera mig med en fjärde (eller är det femte?) alvedon och intala mig att jag kommer vakna pigg som en lärka imorgon!

Hoppas ni alla fått en bra helg!

Helgen

Nu har jag varit ledig i 4 hela härliga dagar!! Alldeles underbart! Jag känner mig laddad för en vecka med 6 arbetsdagar varav 3 börjar jag extar tidigt och jobbar till stängning. Helgen är jag ledig från BOOM men har sista passen på Albrekts kvar innan uppsägningstiden är slut. Som tur är så fick jag ledigt för att gå på Antons dop på lördag i Alnö kyrka. På söndagen jobbar jag mitt sista pass, så skönt att inte ha dubbla jobb längre!

I torsdags fick Texas vattensvans så vi har haft en vovve som varit glad men inte kunnat vifta på svansen. Det ser så tråkigt ut med en golden vars svans hänger ledset!! Nu är han så gott som bra och viftar på svansen men inte så högt som han brukar vilket iofs är rätt bra eftersom han är så stolt över sin svans annars, hihi!
Idag kom snälla
Jeanette hit och trimmade honom, han blev så snygg nu när han fick en hals igen!! Jättemycket tack för det!

Nu har jag börjat ge Texas flytande b-vitamin och linfröolja med omega 3 och 6 för pälsen, han tycker det är smaskens så att få i honom det är inget problem! I fredags såg jag att det fanns "hundmatskrydda" det var ett pulver av frystorkad lever som man strör på maten, det ska tydligen ge mycket hög smaklighet. Jag funderar på att köpa det, iofs så ger b-vitaminet ökad aptit så jag ska kanske vänta och se hur det artar sig, han äter upp båda målen men inte utan trug och fixande, särskilt frukosten tar lååång tid att pilla i sig. Att ge honom mer på kvällen går inte heller för då orkar han inte äta upp.

Nu kommer Texas och tittar på mig med stora ögon, han vill gå på prommis!